Ooglaserbehandeling voor mensen met een beperking

Als je moeite hebt met scherp zien op afstand, kunnen we je nu misschien iets leuks aanbieden. Vision Ooglaseren is namelijk een actie gestart waarbij je korting kunt krijgen op een eventuele ooglaserbehandeling.  Bij een ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies zo aangepast, dat licht weer op de juiste plaats op het netvlies terecht komt. Dit wordt gedaan door een minuscuul laagje van het hoornvlies te laseren waardoor het hoornvlies weer de juist vorm krijgt en je weer scherp ziet.

Met de actie is het mogelijk om zelf € 50,- korting op je eigen ooglaserbehandeling te krijgen als je wordt aangedragen door iemand die al een keer behandeld is. Het mooie van de actie is dat je vervolgens meer geld kunt ‘terugverdienen’ door zelf mensen aan te dragen als je tevreden bent over de behandeling. Zo kun je een bedrag tot in totaal € 2.250 teruggestort krijgen.

In principe is iedere man of vrouw tussen de 18 en 60 jaar geschikt voor een ooglaserbehandeling als je sterkte tussen de -10 en + 4,5 ligt. Voordat je behandeld kunt worden, zal er wel eerst een uitgebreid vooronderzoek verricht moeten worden. In de praktijk blijkt namelijk ongeveer 30% van de mensen niet geschikt te zijn. Een ooglaserbehandeling kost tegenwoordig ergens tussen de € 850,- en € 2.500,- per oog, dat is uiteraard afhankelijk van de kliniek waar je heen gaat. Voorheen gingen veel mensen naar Turkije voor een ooglaserbehandeling omdat een behandeling daar vele malen goedkoper was dan hier, inmiddels is dit verschil zo klein dat het nauwelijks loont om af te reizen naar Turkije.