Zo maak je afvallen makkelijk en bovenal leuk!

Het is leuk als je op de weegschaal gaat staan en je bent afgevallen. Het traject naar gewichtsverlies is meestal zwaar en vervelend. Als je blijvend wilt afvallen is het aan te raden ook plezier te hebben tijdens het proces. Onmogelijk zeg je? Met deze tips kun je afvallen makkelijk en leuk maken!

Kijk naar je leefstijl

Wees eerlijk tegenover jezelf en erken jouw zwaktes. Als je weet waarom afvallen zo moeilijk is voor jou kun je met kleine wijzigingen in je leefstijl grote resultaten boeken. Veel mensen vinden fitness saai en geestdodend. Heb je er al eens aan gedacht om met vrienden te gaan trainen? Elkaar te motiveren en na de training gezellig even in het park te zitten en bij te kletsen? Of ben je een regelrechte “couch potato” die voor de televisie gaat hangen? Laat de televisie gewoon aanstaan maar schuif de bank aan de kant en doe oefeningen in de huiskamer. Zo kun je die favoriete serie volgen en je wordt tegelijkertijd fit. Jouw zwaktes kunnen juiste sterke punten zijn als je ze ombuigt naar een gezonde manier van leven.

Koken is lekker en leuk

Denk niet dat eten je dik maakt, het gaat er niet om DAT je eet maar WAT je eet! Als je geen keukenprins of prinses bent hoef je niet eerst een 24Kitchen marathon te kijken, begin met enkele eenvoudige en gezonde producten. Je hoeft niet eens het fornuis aan te zetten om een salade te maken. Raw food is helemaal hip en voor een goede reden. Met verse groente kun je heerlijke salades maken waarmee afvallen een makkie wordt. Als je daar op uitgekeken raakt probeer je iets nieuws, maar maakt het niet te ingewikkeld.

Neem de Thaise keuken als voorbeeld, die gerechten worden bereid op basis van zoet, zout, zuur en bitter. In elk gerecht kun je die balans proeven. Daarnaast roerbakken ze vaak hun gerechten wat niet alleen lekker is, het is ook snel en gezond! Hoe meer je experimenteert met verse producten, hoe leuker het wordt. En als je leert proeven kun je ook veel meer combinaties gaan maken.

Afvallen is een spel

Houd de voortgang van jouw gezondheid goed bij, zie elke mijlpaal als een overwinning en stel jezelf doelen. Spring net als Mario van het ene niveau naar de volgende. Deze week twee ons verloren, volgende week gaan je voor drie. Maak foto’s van jezelf in de spiegel, elke dag en zie de verschillen. De weegschaal vertelt niet het hele verhaal, als je dagelijks een foto maakt tijdens het afvallen zie je snel verschil en dat zal je nog meer motiveren.

Gebruik van social media

Sociale controle helpt je bij het afvallen. Deel je voortgang met je vrienden en familie, je zult zien dat ze je aanmoedigen bij jouw avontuur om slank en gezond te worden. Plaats een foto van een gebakje in de vitrine en tik af hoeveel ongezond eten je NIET hebt laten staan. Ook dat is een overwinning. Zo leg je een publiek dagboek aan, en misschien inspireer je vrienden en familie om jouw voorbeeld te volgen. Wissel tips uit om af te vallen en gezond te worden.

Afvallen is veel makkelijker als je plezier hebt. Als je doet wat jij leuk vindt krijg je meer energie en kun je veel meer aan. Jouw hele lichaam werkt mee aan jouw inspanningen en je zult daardoor beloond worden. Jouw mentale fitness is net zo belangrijk als je lichaam. Mensen die slecht eten en te weinig bewegen voelen zich vaak niet comfortabel, en kunnen zelfs depressief worden. Laat je niet vangen door die neerwaartse spiraal maar vertrouw op je eigen kracht en breng het zonnetje in jouw leven.