Vakantie plannen

VAKAM (VAKantie-Accommodaties voor Mindervaliden) is een organisatie die informatie verzamelt over vakantie-accommodaties die zijn aangepast aan gehandicapten.

Op deze website vindt u behalve gespecialiseerde recreatiebedrijven ook parken en accommodaties die streven naar integratie van validen en minder-validen.

Gezinnen of vriendenkringen met een of meer rolstoelgebonden leden, maar ook instellingen op het gebied van gehandicapten, zorg aan ouderen en andere zorgverleners zullen een accommodatie vinden waar aandacht is voor de specifieke handicaps van hun patienten of clienten!

Naast bungalows en groepsverblijven zult u op de site ook aangepaste stacaravans, chalets of toercaravans aantreffen.

Stichting Gehandicaptenreizen zijn een professionele organisatie die 1 of 2 keer per jaar reizen organiseert voor licht lichamelijk gehandicapten naar avontuurlijke vakantie bestemmingen. Ondanks dat u rolstoelgebonden bent of andere hulpmiddelen moet meenemen om u voort te bewegen, moet u wel ADL zelfstandig zijn.

De hotels zijn zo goed mogelijk aangepast voor een rolstoel gebruiker, ondanks dat, zijn meestal de badkamer deuren te smal voor een normale rolstoel gebruiker. (60 cm breed) Onze lokale Nederlandse agent heeft ook de excursies uitgekozen, waar een rolstoel gebruiker of iemand die moeilijk ter been is gewoon aan mee kan doen.

Rolstoel vriendelijke excursies! Bij deze zijn excursies tijdens de rondreis vaak rolstoelvriendelijk of je mag je rolstoel meenemen in de bus. Geenweigering om uw lichamelijk handicap! Met onze reizen mogen natuurlijk valide partners, vrienden, enz. mee! Er wordt extra hulp geboden met in- en uitstappen van bus/trein/vliegtuig en met uw koffers.

De Stichting heeft een nieuwe Website gehandicaptenreizen, waar men kan kijken welke reizen we maken of foto’s bekijken van vorige reizen of de voorwaarden om mee te kunnen met onze avontuurlijke reizen van onze Stichting ondanks uw lichamelijk handicap, of u kan meteen inschrijven via onze inschrijfpagina.