Vrouw verwijdert neusprothese op nationale TV

Jayne Hardman heeft op de nationale Britse TV haar neusprothese verwijderd. Ze raakte 4 jaar geleden gewond toen haar hond tegen haar opsprong.
De presentratrice vraagt Jayne hoe haar neus precies vastzit. Ze aarzelt geen moment en in plaats van het uit te leggen, haalt ze haar prothese eraf. Jayne is trots op haar neus en niet bang om het te laten zien.

Auto-immuunziekte

Raar verhaal natuurlijk, dat je neus geamputeerd moet worden als je hond tegen je opspringt. Zo zit het echter niet helemaal in elkaar. Jayne had al een auto-immuunziekte voor de hele gebeurtenis. De ziekte van Wegner uit zich alleen pas als iemand gewond raakt.

De ziekte van Wegner zorgt voor flinke ontstekingen waardoor Jayne na een tijdje zelfs niet meer normaal kon ademen. Er ontstonden allemaal zwellingen en kwam pus uit haar neus. Jayne vond het moeilijk om zich normaal aan te kunnen kijken in de spiegel. Het werd zelfs zo erg dat ze niet meer alleen naar buiten durfde. Toen ze ook nog eens haar reukvermogen verloor, besloot Jayne dat haar neus geamputeerd mocht worden.

Prothese

De amputatie en prothese hebben het leven van Jayne flink veranderd. Ze heeft weer meer zelfvertrouwen, durft zichzelf weer in de spiegel aan te kijken én ze durft weer alleen de straat op. Daarnaast heeft de prothese ook nog eens een deel van haar reukvermogen en het vermogen tot het proeven van verschillende smaken teruggegeven.

Voorbeeld

Jayne was op bezoek bij het Britse televisieprogramma om te vertellen over haar prothese. Misschien wel onbewust worden mensen met een prothese nog steeds raar aangekeken. Eigenlijk heel erg vreemd vinden wij. Iets dat de kwaliteit van leven zo sterk verbeterd, zou alleen maar positief opgevangen moeten worden. Wij steunen Jayne dan ook en vinden dat iedereen trots mag zijn op zijn prothese.

Geef een antwoord